mandag 30. april 2012

Tomatstatus

Fredag ettermiddag ble 30 tomatplanter pottet om og plassert ut i drivhuset. En Whippersnapper har stått ute et par uker allerede, og ser ut til å klare seg helt utmerket. Ser til og med de første blomsterknoppene! Har altså 31 planter av 11 ulike sorter, så her må noen finnes nye hjem til..

Bilde etter ompotting:
Det er ganske stor forskjell på både størrelse og form. Tomatplantene fikk seg en knekk i påske da de ble stående uten plantelys i over en uke.. (kun en svak lyspære i taket stod på). Endel planter døde, og flere klarte seg såvidt og har sett pjuskete ut siden. Men har jo mer enn nok uansett ;-)

Her er lista over sorter:
  • Whippersnapper
    Ampeltomat, tidlig type. Har 3 planter, 2 av dem mistet nesten alle bladene i påsken og ser ikke allverdens spreke ut. Men nye blader er på vei :-) Ble sådd ca. 10.februar (3 uker før de andre).
  • Hundred & Thousands
    Ampeltomat, svært riktbærende. Cherrytomat, kan også stå utendørs. Har 4 planter
  • San Marzano Lungo 2
    Til matlaging. Tror jeg har 3 planter, men 2 kan være Flamme (hadde ikke helt kontroll med merkingen..)
  • Russian Big Roma
    Til matlaging. Har 2 planter.
  • Sweet baby
    Fjorårets favoritt, og den eneste som fikk være med dette året! Søte små cherrytomater. Har kun 1 liten plante igjen, så den må passes godt på.
  • Flamme
    Tidlig tomat, middels høy. Har 2 (eller 4?) planter.
  • Spite
    Cherrytomat, middels høy. Har 2 planter.
  • Gardner's delight
    Cherrytomat, modner tidlig. Har 4 planter
  • Sungold F1
    Gule cherrytomater. Høytvoksende. Kan også dyrkes på friland. Har 4 planter.
  • Outdoor Girl
    Skal stå ute, kan dyrkes som busktomat. Tidlig type. Har 4 planter (2 veldig små..)
  • Washington Cherry
    Cherrytomat som passer utendørs. Har 2 planter.



mandag 23. april 2012

Innkjørsel ferdig!

Steinleggingen ble ferdig fredag, herlig å kunne våkne UTEN bråk fra gravemaskiner i dag tidlig. Er veldig fornøyd med resultatet :-) Så her er noen bilder jeg har tatt i dag. Den gamle garasjedøren skal selvfølgelig vekk, og veggen skal mures igjen og kles.






Det nye bedet er veldig stort (ca 9 x 4 m), endel større enn det som ble lagt til grunn i hageplanen. Så mer planter må nok til! Jeg må også finne ut hva som er lurest å gjøre ift planting, skal vi feks legge duk og bark i hele eller deler av bedet for å lette vedlikeholdet? I utgangspunktet er jeg for å plante så tett at duk ikke er nødvendig, men det tar jo litt tid (år?) før plantene får etablert seg skikkelig.

Her er planteplanen:
Forklaring til nummer:

24. Klaserose 'Bella Rosa' (8-10 stk)
25. Spirea jap. 'Magic Carpet' (5 stk)
26. Dvergtrådsypress (2 stk)
27. Gaulnettya wis. 'Pink Pixie' (5 stk)
28. Buddleia davidii 'Black Knight' (3 stk)
29. Deutiza crenata 'Nikko' (6 stk)
30. Rhododendron pont. 'Graziella' (3 stk)
31. Magnolia 'Susan' (1 stk)

C. Carex h. 'Evergold' (3 stk)
I. Paeonia laciflora (3 - 5 stk)
J. Heuchera micr. 'Palace Purple' (5 stk)

I tillegg ble det laget et lite bed ned langs gammel garasje for å skjule en gammel, stygg mur. Det vil være veldig begrenset sol der, og heller ikke mye regn siden det ligger under takskjegget. Så takløk og diverse sedum tror jeg vil passe der.

onsdag 18. april 2012

Pakke fra Planteriket

Hentet pakke fra Planteriket i dag, spennede! Ut i drivhuset, og få plantene i jord fortest mulig. Har ikke mye erfaring med barrotsplanter, pottet dem i vanlig hagejord og lar de stå i drivhuset. Så satser jeg på god vekst :-)




Noen stemningsbilder fra drivhuset i dag. Larkspur splish splash blomstrer, den ble sådd i november ved en feiltakelse (kan direktesås om våren). Var skeptisk til om jeg ville like denne, men blomsterformen er jo kjempefin!


Fioler/stemor:



Flittig lise og hvit bacopa:

mandag 16. april 2012

Man tager...

..en pakke med knestrømper:
Fyller dem med småstein i passe mengde og vips så har man fine vekter til fruktgreiner:


torsdag 12. april 2012

Prosjekt ny innkjørsel

Endelig er arbeidet med ny innkjørsel igang!

I går kom gravemaskinen og gravde opp det gamle bedet (kun en syrin får stå igjen). Nå skal det mures ny mur rundt bed og innkjørsel skal steinlegges. Blir kaos utenfor her et par uker, men det er det vel verdt. Vi ga bort den gamle belegningssteinen allerede i fjor sommer, så det skal bli godt og endelig få fast dekke utenfor igjen.

Det nye bedet skal beplantes etter hageplanen som Klingsheim har laget. I tillegg ble jeg inspirert etter hagelagsmøte om Woodland og fant ut at flere av de staudene jeg har sådd i vinter kan passe her. Bla flere sorter valmuesøster, primula og heuchera.

Før påske gravde jeg opp masse løk, de skal også få lov til å flytte tilbake